Λίγα λόγια για εμένα

Προπτυχιακές Σπουδές

Οι προπτυχιακές μου σπουδές ολοκληρώθηκαν με αριστεία, βαθμό πτυχίου 9,  στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης, εργάστηκα στο διεθνές ερευνητικό κέντρο πάνω στον καρκίνο, το International Agency for Research on Cancer / World Health Organization, στην Λυών της Γαλλίας. Συμμετείχα σε ερευνητικά προγράμματα που αφορούσαν κυρίως την σχέση του επεξεργασμένου κρέατος με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου και την σχέση του γλυκαιμικού δείκτη και το γλυκαιμικού φορτίου με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, συμμετοχή στη μελέτη Precama. Στα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας μου, μελέτησα την επίδραση μιας υποθερμιδικής μεσογειακής δίαιτας έναντι μιας υποθερμιδικής πρωτεϊνικής δίαιτας στη σύσταση σώματος και στους δείκτες υγείας σε νεαρά υπέρβαρα άτομα. Η εργασία της ομάδας μας δημοσιεύτηκε σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό: “Comparison Of Short-Term Hypocaloric High Protein Diets With A Hypocaloric Mediterranean Diet: Effect On Body Composition And Health-Related Blood Markers Of Overweight And Sedentary Young Participants: Hypocaloric Mediterranean And High-Protein Diets, Nutrition, 2021, 111365, ISSN 0899-9007,https://doi.org/10.1016/j.nut.2021.111365”

Mεταπτυχιακές Σπουδές

Οι μεταπτυχιακές σπουδές μου, διεξήχθησαν στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία και Διατροφή, κατεύθυνση Κλινικής Διατροφής». Στα πλαίσια εκπόνησης της διπλωματικής μου εργασίας με θέμα «Αξιολόγηση της διαιτητικής πρόσληψης και επάρκειας της δίαιτας  παιδιών με τροφικές αλλεργίες» συνεργάστηκα με την Μονάδα Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, του Νοσοκομείου ΠΑΙΔΩΝ Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού.  Ως η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος της Μονάδας, πρόσφερα κατάλληλη διατροφική συμβουλευτική και διατροφική εκπαίδευση στους γονείς των παιδιών με τροφικές αλλεργίες, συγκεκριμένα ως προς την αποφυγή των ενοχοποιημένων αλλεργιογόνων και την εισαγωγή κατάλληλων υποκατάστατων τροφίμων, με σκοπό  την σωστή και υγιή ανάπτυξη των παιδιών. Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μου σπουδών συμμετείχα ως ομιλήτρια στο πλαίσιο εκπαιδευτικών ημερίδων στην Α’ βάθμια και Β’ βάθμια Εκπαίδευση με σκοπό την προώθηση της υγιεινής διατροφής σε παιδιά και εφήβους. Έχω συμμετάσχει ως ομιλήτρια με προφορική εργασία και σε επιστημονικό κοινό στο 8ο Συνέδριο Βιοχημείας & Φυσιολογίας της Άσκησης, 19 -21 Οκτωβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη. Συμμετείχα ως εθελόντρια, στη Μελέτη COSI (Childhood Obesity Surveillance Initiative, COSI Study) που διεξήχθη σε δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης, ευρήματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο 130 Πανελλήνιο Συνέδριο Παχυσαρκίας. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, έλαβα τιμητικές υποτροφίες αριστείας και επίδοσης.

Μέλος

Είμαι μέλος διαφόρων επιστημονικών συλλόγων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, είμαι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ), συμμετέχοντας ενεργά στην  διοργάνωση του 16ου Πανελλήνιου συνεδρίου Διατροφής & Διαιτολογίας, της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής / Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (GrEspen) και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (Espen),όπου και παρακολουθώ συστηματικά κλινικά φροντιστήρια στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης της ESPEN (LLL – Programme in Clinical Nutrition and Metabolism), με σκοπό την συνεχή ενημέρωση και επιστημονικά έγκυρη γνώση στο τομέα της Κλινικής Διατροφής. Παρακολουθώ συστηματικά συνέδρια και ημερίδες στο χώρο της διατροφής, της υγείας, της άσκησης και της ψυχολογίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.